Hoe maak je een 2- persoons tent waterdicht? Hier een handleiding

Wanneer je met vakantie gaat en je tent meeneemt moet je op alles voorbereid zijn. Het kan namelijk ook zijn dat je tijdens je vakantie wordt overvallen door een enorme regenbui. Bereid je daarom goed voor om je tent helemaal waterdicht te maken. Hieronder lees je precies wat je kunt doen om dat voor elkaar te krijgen.

1. De naden checken

Voordat je op vakantie gaat is het sowieso goed om te checken of je tent waterdicht is. Hoe je dat precies doet? Begin te checken of de naden nog waterdicht zijn. Als je tent namelijk niet waterdicht is, zit het hem meestal bij de naden. Laat je tent een keer in de regen staan en check of het waterdicht is. Is dat niet het geval? Dan ga je door naar de volgende stap.

2. Impregneermiddel gebruiken

Nu je gecheckt hebt of je tent waterdicht is en dat niet het geval is, dan is het verstandig om impregneermiddel te gebruiken. Gebruik het middel op een droge tent, dan werkt het namelijk het beste. Ook moet je voor gebruik eerst je beste tent opzetten. Daarna spuit je elke naad van je tent goed onder de impregneermiddel, het middel zorgt er namelijk voor dat je naden sterk zijn en het zorgt ervoor dat er geen water door de naden heen kan vallen. Wil je zeker weten dat het middel heeft gewerkt? Test voor vertrek met water of de naden waterdicht zijn. 

3. Een onderzeil

Naast de naden helemaal ondergespoten te hebben met impregneermiddel, is er ook nog een kans dat het water aan de onderkant de tent binnen komt. In dat geval is het verstandig om extra onderzeilen aan te schaffen. Dat zorgt er namelijk voor dat je geen last meer hebt van extra water onder je tent. Ook zorgt een onderzeil voor een stuk meer vastigheid en is een onderzeil gemakkelijk neer te leggen en aan te schaffen. 

4. Stevigheid

Zorg dat je tent veel stevigheid heeft. Dat kun je doen door middel van goede haringen en eventueel goede spanbanden. Met hevige windstoten wil je namelijk niet dat je tent er ineens vandoor gaat. Door genoeg veel haringen en spanbanden te gebruiken loop je dit risico niet. Verder is het ook verstandig om de weersomstandigheid in de gaten te blijven houden. Mocht je wel in een storm terecht komen, dan ben je hoe dan ook goed voorbereid.