Wat leer je allemaal op scouting?

Scouting, je hebt er vast wel over gehoord, maar wat is het eigenlijk? Dat is een veelgestelde vraag die vaak gesteld wordt. Dat is helemaal niet zo gek, je hoort er namelijk veel verhalen over maar leer je daar precies? Hieronder lees je alles wat je kunt leren als je je voegt bij een scouting groep.

Technieken

Allereerst leer je een heleboel technieken die van toepassing kunnen zijn om te overleven. Denk hierbij aan vuur maken door middel van middelen uit de natuur. Dat kan door een vuursteen zijn of andere middelen die van toepassing kunnen zijn. Ook leren ze met technieken om knopen te leggen, dit kan goed van pas komen wanneer ze in een boom moeten slapen en zichzelf moeten verzekeren. Ook om een vlot te bouwen is het goed om goede knopen te leren legggen. Verder leert de scouting veel meer op het gebied van technieken om te kunnen overleven in de bossen en om zelfstandig in de bossen te kunnen leven.

Eigen ontwikkeling

Scouting is meer dan technieken ontwikkelen zodat jij jezelf kan redden in de bossen. Bij scouting kom je namelijk ook veel over jezelf te weten. Zo krijg je een stuk meer inzicht in je eigen leven, hoe je op iets reageert en handvatten om jezelf te blijven pushen. Op die manier kom je een stuk verder in het leven en kan het echt een helpende hand zijn in het dagelijkse leven. Ook kom je erachter wat je sterke punten zijn en wat juist je zwakke punten zijn. Hoe meer zelfkennis je hebt des te beter het is voor je eigen ontwikkeling. 

Oorzaak en gevolg

Als laatste leer je enorm veel over oorzaak en gevolg. Wanneer je een bepaalde keuze maakt zit daar een gevolg aan verbonden. Bij scouting kom je erachter welke keuzes welke gevolgen hebben. Op die manier kun je een situatie goed inschatten en ben je dus voorbereid op de gevolgen. Er valt nog veel meer te leren bij de scouting, wellicht kun je het eens uitproberen.