De geschiedenis van de sport hockey

Hockey is in Nederland een heel bekende sport. Nederland heeft ook een van de beste hockeyteams van de wereld en daar mogen we trots op zijn. Maar hoe is de sport eigenlijk tot stand gekomen? Is het in Nederland begonnen? Hieronder lees je alles over de geschiedenis van de sport hockey.

Het begin van hockey

Hockey is een sport wat al enorm lang wordt gespeeld. Zo speelden de Grieken vroeger al een eerste versie van de sport. Toch heeft het even geduurd voordat de sport hockey de wereld overging. Het hockey wat we nu kennen kwam namelijk in de middeleeuwen echt tot stand. De sport is origineel ontstaan bij de Britten, ze noemden de sport toen Bandy-on-ice. In de winter speelden de Britten namelijk op ijs en op hard zand. Aangezien er in de zomer nooit ijs lag zijn ze het veld opgegaan. Op die manier is veldhockey ontstaan.

Hockey in Nederland

In 1891 is het dan eindelijk zover. In Nederland wordt het eerste potje hockey gespeeld. Hockey in Nederland is door Pim Mulier mogelijk gemaakt. Hij heeft de sport van Engeland naar Nederland weten te halen en sindsdien doet Nederland volop mee aan de mooie sport. De eerste hockeyclub in Nederland volgde al snel na het introduceren van de sport in Nederland. Zo ontstond de eerste club in 1892 in Amsterdam. 

Hockey nu in Nederland

In de tussentijd is er enorm veel gebeurd met de sport hockey. Hockey wordt nu door heel Nederland gespeeld en ook zeker met succes. Nederland heeft een van de beste hockeyploegen van de wereld. Zo heeft het vrouwenteam al heel wat prijzen in de prijzenkast staan. Waaronder vier gouden medailles op de Olympische Spelen, zeven Champions Trophys en ook twee prijzen van de Hockey World League. Ook de mannen zijn enorm goed in de sport. Zo hebben zij al twee gouden medailles op de Olympische Spelen weten te halen, zijn ze drie keer wereldkampioen en zijn ze al zes keer Europees kampioen. Kortom de sport is enorm bekend in Nederland en dat hebben we allemaal te danken aan Pim Mulier.