Wat is sneeuwschoenwandelen en hoe doe je dat?

sneeuwschoenwandelen

Wanneer je op vakantie bent met winters weer, kan het zijn dat je de activiteit ‘sneeuwschoenwandelen’ kunt ondernemen. Wanneer je gaat sneeuwschoenwandelen ontdek je op een leuke manier de mooie natuur die vol ligt met sneeuw. Hieronder lees je meer wat sneeuwschoenwandelen eigenlijk is en hoe je het doet.

Wat is sneeuwschoenwandelen?

Zoals de naam al doet vermoeden, maak je een wandeltocht met sneeuwschoenen. Het is dus eigenlijk niets anders dan een wandeling afleggen maar dan in de sneeuw. Bij sneeuwschoenwandelen is het belangrijk dat je ook daadwerkelijk sneeuwschoenen hebt. Sneeuwschoenen zijn een soort plateaus die je onder je schoenen kunt bevestigen, zodat je gewoon normaal door de sneeuw kunt lopen zonder erin weg te zakken.

sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen en de tactiek erachter

Eigenlijk hoef je geen bepaalde techniek onder de knie te hebben om te kunnen sneeuwschoenwandelen. Het is alleen belangrijk dat je de juiste materialen tot je beschikking hebt. Zo heb je natuurlijk ten eerste sneeuwschoenen nodig. Sneeuwschoenen worden ook wel sneeuwrackets genoemd. Daarnaast is het belangrijk dat je waterdichte schoenen draagt, zoals snowboots. Bovendien zijn skistokken ook handig om jezelf af te kunnen zetten. Draag ook warme kleding, zoals skikleding.

Op deze locaties kun je sneeuwschoenwandelen

Je hebt meerdere locaties waar je kunt sneeuwschoenwandelen. Zo kun je in principe altijd wel sneeuwschoenwandelen waar sneeuw ligt. Het is wel belangrijk om de aangegeven paden te volgen, zodat je niet buiten het gebied gaat. Wil je wel buiten het gebied gaan, dan is het belangrijk om met een gids te gaan. We zetten de mooiste locaties om te gaan sneeuwschoenwandelen voor je op een rij.

1. Lapland

Lapland is sowieso een mooie locatie om te bezoeken. Ook kun je hier sneeuwschoenwandelen. Het wordt door velen gezien als een van de leukste uitstapjes die je hier kunt doen. Wellicht spot je zelfs nog wel het noorderlicht.

2. Oostenrijk

Oostenrijk is natuurlijk hét populairste skigebied van Europa. Je kunt in dit land dan ook op meerdere plekken sneeuwschoenwandelen. Denk bijvoorbeeld aan het populaire gebied Tirol, waar meerdere wandeltochten worden georganiseerd.

3. IJsland

Je kunt IJsland ook ontdekken op de sneeuwschoenen. Het is een leuke activiteit om de natuur van IJsland op een andere manier te zien. Ook kun je door te gaan sneeuwschoenwandelen op plekken komen waar je normaal gesproken niet zo gauw komt. Op de meeste plekken in IJsland kun je gaan sneeuwschoenwandelen, zolang er maar wel sneeuw ligt. 

Veelgestelde vragen

Welke schoenen moet je dragen bij sneeuwschoenwandelen?

Het is belangrijk om waterdichte schoenen te dragen als je gaat sneeuwschoenwandelen. Denk bijvoorbeeld aan snowboots.

Moet je sneeuwschoenwandelen met stokken?

Je kunt gaan sneeuwschoenwandelen met stokken als je extra ondersteuning wil.

Wat is een sneeuwschoen?

Een sneeuwschoen is en soort plateau dat je onder je eigen schoen bevestigt, zodat je met meer ondersteuning kunt lopen in de sneeuw.