Wat is het verschil tussen zaalvoetbal en veldvoetbal?

Voetbal, iedereen is wel bekend met de sport en heeft het vast al eens gekeken of speelt zelf de leuke sport. Je kunt voetbal spelen op het echt gras, kunstgras maar ook zaalvoetbal is erg populair. Maar wat is nu precies het verschil tussen gewoon voetbal en zaalvoetbal? Hieronder lees je alles wat je moet weten over de verschillen tussen deze beide sporten.

Het veld

Allereerst is de ruimte waar je het spelletje speelt heel anders. De hoofdlijnen zijn over het algemeen wel hetzelfde. Het doel is namelijk om zoveel mogelijk doelpunten te maken bij de tegenstander. In de zaal heb je een veel kleiner veld dan op een groot voetbalveld. Ook is in de zaal de vloer veel anders dan wanneer je op gras of kunstgras voetbalt. Dat is een van de grootste verschillen tussen beide sporten.

Aantal spelers

Naast dat het veld een stuk kleiner is in de zaal, zijn er ook minder spelers te vinden op het veld. Gewoon voetbal heeft namelijk een elftal: tien spelers en de keeper. Bij zaalvoetbal ligt dat net even anders, daar speel je namelijk met vier spelers en één keeper. Wisselspelers zijn bij beide sporters toegestaan en zijn ook zeker niet overbodig.

Intensiteit

Bij het spelen van zaalvoetbal komt een stuk meer bij kijken dan je denkt. Het mag dan een kleiner veld zijn maar je bent een stuk intensiever bezig met de sport dan bij gewoon voetbal. Dit komt doordat je in een korte periode veel meer bewegingen moet maken. Je loopt als zaalvoetballer dus andere looppatronen dan bij veldvoetbal.

Tijd

Een gewone voetbalwedstrijd duurt zoals de meeste mensen wel weten negentig minuten lang. Daar heb je een eerste en een tweede helft, beide helften duren 45 minuten. Bij zaalvoetbal speel je in een tijd van veertig minuten. Je speelt dus twee keer twintig minuten. Dat zijn de grootste verschillen tussen beide sporten.