Wanneer is het tijd voor een nieuw tennisracket?

Houd jij wel van een potje tennis of ben jij een fanatiek tennisspeler, maar weet jij niet zo goed wanneer jouw racket echt aan vervanging aan toe is? In dit artikel kun je lezen wanneer en hoe je weet of jouw racket aan vervanging toe is. 

Hoelang doe je met een racket?

Wanneer jouw tennisracket aan vervanging toe is, verschilt per situatie. Sommige personen spelen elke dag tennis en anderen heel af en toe. Sommige professionele tennissers doen soms wel meer dan tien jaar met een racket terwijl de ander elk seizoen een nieuw racket moet. Vaak zit er ook een emotionele waarde aan een racket, waardoor spelers hem niet meteen weg doen.

Bespanning

Zodra je aan het tennissen bent en je voelt dat de bespanning van je racket niet meer op orde is, weet je dat je racket aan het slijten is. Een racket wordt meestal meerdere keren per week gebruikt en er komen steeds ballen met volle vaart op terecht. Dit zorgt er weer voor dat op den duur de bespanning van je racket uit balans raakt. Het is belangrijk dat de snaren van je racket goed gespannen zijn. Wanneer je dit niet doet, moet je te veel moeite doen om te spelen. Het zal niet meer zo soepel gaan en je moet meer kracht zetten om de bal naar de tegenstander te spelen.

Wat te doen bij bespanning problemen?

Als de bespanning van je racket niet meer goed is, kun je het beste naar een sportzaak gaan en hem daar opnieuw te laten bespannen. Soms kan je racket niet meer hersteld worden, dan wordt het helaas toch echt tijd voor een nieuw racket. Het is belangrijk om je goed in te lezen of te laten adviseren over een goed racket. Want een fijn racket van goede kwaliteit, is de key tot lang speelplezier.