Dit zijn de leukste en beste plekken om te vissen

Vissen wordt vaak als iets simpels gezien, maar vissen is niet altijd even makkelijk. Zo moet je bijvoorbeeld wel de beste plekjes kennen. Waar zwemt bijvoorbeeld veel vis en waar is helemaal niks te vinden? Dit zijn een aantal goede plekken om je hengel uit te hangen en de hele dag lekker te gaan vissen.

De Europoort

Je verwacht het misschien niet, maar in de wateren van Rotterdam is het erg makkelijk om te vissen; namelijk bij de Europoort. Je hebt dan misschien niet heel erg mooi uitzicht en het is ook zeker geen plek waar je in rust kan vinden, maar er zwemmen wel ontzettend veel zeebaarzen in de havengebieden van Rotterdam. In het voorjaar zijn ze er wat minder te vinden, want door de watertemperatuur zwemmen ze dan bij de kust. In het najaar maak je meer kans.

Vinkeveense Plassen

Vind je het toch fijner om heerlijk rustig in de natuur te vissen? Dan kan dit perfect bij de Vinkeveense Plassen. Hier zwemmen veel karpers, snoeken en ook baarzen. De plassen liggen dertig minuten rijden van Amsterdam en Utrecht. Verder is het water superhelder en groeien er veel onderwaterplanten

De Oosterschelde

De Oosterschelde is een supergroot natuurgebied. Het water hier is zout. Vroeger was dit zoet en zout maar inmiddels door indamming is er alleen nog maar zout water. In dit water zwemmen makreel, platvissen, wijting, geep en gul. Het gebied is zo groot dat je er ook met de boot kan vissen.

De Biesbosch

De Biesbosch ligt dicht bij Rotterdam. In dit water vind je karpers, witvis en roofvis. De oevers zijn moeilijk te bereiken zonder boot doordat het er erg begroeid is. Je mag maar zes tot negen kilometer per uur varen. Vissen zijn soms moeilijk te vinden. Is dit een probleem, dan kan je naar de visvijver.