Spellen voor op het strand

Wanneer je met je familie of met vrienden een dagje naar het strand gaat, dan is het verstandig om het een en ander mee te nemen zodat je jezelf kunt blijven vermaken. Er zijn namelijk genoeg spelletjes die je kunt spelen op het strand, hieronder lees je precies welke spellen dat kunnen zijn.

Beachvolleybal

Als eerste is misschien wel een van de bekendste spellen dat je kunt doen op het strand, het spel beachvolleybal. Het enige dat je nodig hebt is een beachvolleybal en een paar mensen. Op de meeste stranden staat er wel een net waar je kunt bewegen. Er zijn wel een aantal regels verbonden aan de sport beachvolleybal. Zo moet je proberen zo snel mogelijk te scoren bij de tegenstanders in het veld. Ook moet je bij de originele regels de eerste bal aanraken met hard contact, de tweede bal maakt niet uit en de laatste bal moet ook weer met hard contact over het net heen. Op die manier blijft de sport uitdagend en leuk.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om gewoon een beachvolleybal mee te nemen naar het strand en op een rustige manier met elkaar over te spelen. Wanneer je dit gaat doen, heb je verder geen last van regels. Probeer de bal zo vaak mogelijk over te spelen en voor elke bal te gaan. Door al het zand doet het duiken niet zoveel pijn meer. Hoe vaak weet jij de bal over te spelen?

Beachball

Beachball is ook een veel voorkomend spel dat je kunt spelen op het strand. Het is een soort van tennis alleen dan toch heel anders. Je hebt twee houten rackets waarmee je een balletje zo vaak mogelijk omhoog moet houden. Je kunt dit met meerdere mensen spelen en het is niet heel ingewikkeld. Ook kun je dit spel goed uitproberen in zee. Pas dan alleen wel op dat de bal niet wegdrijft in de zee. Hoe vaak kun jij het balletje over en weer spelen?

Vliegeren

Als laatste spelletje is het natuurlijk ook heerlijk om te gaan vliegeren bij het strand. Je doel is om de vlieger zo hoog mogelijk te laten vliegen. Je hebt een touwtje nodig waar je vlieger aanzit, je hebt genoeg wind nodig om je vlieger in de lucht te houden en je hebt iemand nodig die je kan helpen. Wanneer je dit allemaal hebt kan je vliegeravontuur gaan beginnen!