In de sportindustrie gaan er vaak vele mythes rond over verschillende soorten spieroefeningen. Zo ook over de buikspieroefeningen. Veel mensen weten dus niet meer wat ze wel en niet moeten doen voor de buikspieren. Daarom hebben wij hieronder een paar mythes voor je op een rijtje gezet.
Je moet elke dag je buikspieren trainen
Iets wat zeker niet het geval is, is dat je elke dag je buikspieren moet trainen om effect te krijgen. Je buikspieren hebben namelijk 24 uur lang de rust nodig om weer bij te komen. Hou jij niet de rust die je buikspieren nodig hebben, dan is de kans een stuk groter op blessures.
Buikspieren worden gemaakt in de keuken
Er zijn verschillende soorten manieren om buikspieren te creëren. Toch is een van de bekendste uitspraak dat de buikspieren in de keuken worden gemaakt. Dat is natuurlijk niet waar. Het is belangrijk dat je ook buikspieroefeningen doet om je buikspieren te trainen en je dus niet alleen gezond moet eten om een mooie strakke buik te krijgen met veel buikspieren.
Alleen buikspieroefeningen werken om je buikspieren sterk te maken
Ook een grote mythe is dat je alleen maar je buikspieren traint als je echt volop buikspieroefeningen doet. Toch is dat niet helemaal waar. Je hebt namelijk tijdens veel verschillende soorten oefeningen dat je je buikspieren ook aanspant. Denk bijvoorbeeld aan push-ups, deadlifts en squats.
Span de hele dagen je buikspieren aan
Ook een zeer grote mythe is dat je de hele dag je buikspieren moet aanspannen. Je moet namelijk je buikspieren ook voldoende rust geven in de tijd dat je niet sport. Als je de hele tijd je buikspieren blijft aanspannen is de kans groter op verschillende soorten blessures. Zodra je een blessure krijgt, ben je natuurlijk een stuk langer bezig voor het bereiken van sterke buikspieren.
Veelgestelde vragen
Buikspieroefeningen zijn zeker niet slecht voor je. Toch is het wel belangrijk om te kijken hoeveel buikspieroefeningen je doet.
Buikspieren staan in het middelpunt van je lichaam. Als je te weinig buikspieren hebt, dan is de kans groter op pijn in de rug en onstabiliteit.
Er zijn zeker veel verschillende soorten buikspieren. Denk hierbij aan onderbuikspieren, bovenbuikspieren en zijbuikspieren. Ook hebben al deze buikspieren verschillende soorten oefeningen nodig. Er is namelijk geen enkele buikspieroefening die alle buikspieren in één keer meepakt.
Leave a Reply
View Comments