5x Beste Paardenzadel

Je wilt natuurlijk het allerbeste voor je paard en voor jezelf, daarom is het hebben van een comfortabel zadel heel belangrijk. Hieronder staan de beste zadels van verschillende categorieën voor je paard.

Lijst met de 5 beste paardenzadels

QHP paardenzadel

Een kinderzadel die ideaal is voor kleine ruiters, want met dit lichtgewicht zadel kunnen ze zelf hun pony opzadelen. Bij de zadel zitten beugelriemen, beugels en een singel. Aan de voorkant zit een handvat waar ze zich aan vast kunnen houden en aan de achterkant zit een ring waaraan je eventueel een staartriem kan bevestigen. De zadel is voorzien van kussens die verstelbaar zijn met klittenband en is geschikt voor shetlanders. 

Equi-Théme paardenzadel

Deze dressuurzadel zal je helpen om je paard netjes te laten rijden. De zitting is gevuld met polyurethaan wat zorgt voor een comfortabele zit. De stijgbeugelriemhouders zijn gemaakt van roestvrij staal eveneens het kopijzer. Er zitten verstel- en verplaatsbare knie en achterwrongen met klittenband aan het zadel. Het zadel is zwart en de maat van het zadel is 17.

Werner Christ paardenzadel

Een comfortabel paardzadel voor jou en je paard. De zitting is volledig gemaakt van lamswol en aan de onderzijde van het zadel zit ook lamswol. Aan het zadel zitten afneembare kussens die het wervelkanaal verhogen voor meer comfort. Meestal worden barebackpads zonder beugels bereden maar voor meer balans is er de mogelijkheid om stijgbeugelriemen te bevestigingen aan het zadel. Het zadel is geschikt voor D pony’s tot paarden.

Horka paardenzadel

Dit is een veelzijdigheidszadel van het merk Horka. Het zadel is gemaakt van kunstleer en is gemaakt op basis van een verwisselbare stalen boom en foam kussens. Het zadel is door de verwisselbare boom makkelijk aan te passen aan de shoft en schouders van je paard. De zitmaat van het zadel is 17 inch en heeft een diepe zit.

VidaXL paardenzadel

Met deze paardenset ben je meteen klaar om je paard te gaan berijden. Dit westernzadel wordt geleverd met hoofdstel en borstriem. Het zadel is op alle drukpunten versterkt voor extra duurzaamheid en comfort. De stijgbeugels, singel en billet zijn stevig en slijtvast. Door de extra vullingen in het zadel kun je als ruiter lange uren maken op het parcours, zonder dat je paard last krijgt van het zadel.

Veelgestelde vragen

Welke verschillende paardenzadels zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten zadels en dat moet wel voor alle takken in het paardensport. Zo heb je speciale dressuurzadels, springzadels, veelzijdigheidszadels, westernzadels en renzadels

Wat heb je nog meer nodig om te gaan paardrijden?

Paardrijschoenen of laarzen, cap, paardrijbroek en comfortabele bovenkleding.

Hoe weet ik of mijn zadel goed ligt?

Wanneer je naast je paard staat en het zadel ligt op het paard dan moet het zadel recht liggen. En wanneer je tegen de lepel van het zadel aanduwt, moet het zadel achter de schouders van het paard blijven liggen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 paardenzadels