Beginnen met freestyle voetbal? Hier een aantal tips

Als je van voetbal houdt, hoef je dit niet per se te doen bij een voetbalclub. Je kunt er ook voor kiezen om freestyle te gaan voetballen. Zonder coach, niet op een terrein, geen scheidsrechter en ook geen regels. Dat betekent dat jij helemaal jouw eigen draai kunt geven aan voetbal. Wil jij ook beginnen met freestyle voetbal? Hieronder geven wij jou een aantal tips hoe je dit het beste kunt aanpakken.

1 De juiste materialen

Het is belangrijk dat je de juiste kleding draagt waar jij je prettig in voelt. Vooral de juiste schoenen zijn in dit geval van groot belang. Ze moeten stevig zijn, niet te strak bij de tenen en een goede pasvorm hebben. Bovendien is het prettig voor jouzelf als je voetbalt met een goede bal. Er bestaan zo veel voetballen waardoor je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet, maar zet jouw eisen op een rijtje die jij belangrijk vindt bij een voetbal.

2 Zoek inspiratiebronnen

Het is leuk om freestyle te gaan voetballen, maar waar begin je? Je kunt inspiratie opdoen door video’s te gaan kijken. Begin eerst met een aantal basisoefeningen voordat je de trucs probeert na te doen van professionele freestylevoetballers. Zo kun jij stapje voor stapje meerdere behendigheden onder de knie krijgen.

3 Warming-up

Voordat je gaat voetballen is het belangrijk dat jouw spieren warm zijn. Een warming-up is essentieel. Dit geldt niet alleen voor freestyle voetbal, maar eigenlijk voor alle sporten. Hierdoor verminder je ook de kans op blessures en je bereidt je lichaam voor op het sporten. 

4 Plan je trainingen vooruit

Als je de smaak te pakken hebt met freestyle voetbal en hiermee door wil gaan, is het belangrijk om je trainingen vooruit te plannen. Maak tijd vrij voor jouw sport en ga genoeg oefenen. Zo kun jij verschillende trucs oefenen en deze wellicht zelfs eigen maken.