10 voordelen van een crosstrainer

voordelen van een crosstrainer

Een crosstrainer is een apparaat dat mensen gebruiken voor het sporten. Een crosstrainer is een sportapparaat dat je een soort loopbewegingen laat maken. Een crosstrainer heeft ook verschillende voordelen. Hieronder hebben we 10 voordelen van een crosstrainer voor je neergezet.

Makkelijk in huis

Een van de grootste voordelen van een crosstrainer is dat je het apparaat makkelijk in huis kunt nemen om te trainen. Een crosstrainer is wel een groot apparaat, maar niet te groot om in bijvoorbeeld je schuur te zetten. Op deze manier kan je sporten wanneer het jou het beste uitkomt.

Calorieën verbranden

Met een crosstrainer verbrand je veel calorieën. Dat komt doordat je met een crosstrainer je hele lichaam laat bewegen. Niet alleen je armen en je benen moeten kracht geven. Ook moet je je buik- en rugspieren bewegen om het sportapparaat te laten werken. Op deze manier verbrand je dus meer calorieën.

Veilig

Hoewel je niet met je been tussen de crosstrainer moet komen, is de crosstrainer een heel veilig apparaat. Dat komt omdat je de crosstrainer maar op één manier gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je gewrichten niet overbelast raken. Het zorgt er dus voor dat je geen gekke blessures kunt oplopen tijdens het trainen van je lichaam.

Gebruik voor iedereen

Een crosstrainer is gemaakt zodat iedereen van jong tot oud erop kan sporten. Je kan een crosstrainer namelijk verstellen naar wat voor jou het prettigste aanvoelt. Het maakt dus niet uit of je lang, klein, zwaar of licht bent. De crosstrainer is gemaakt voor iedereen die graag wilt trainen.

Serie kijken

Een van mijn persoonlijke favorieten is dat je een serie kan kijken terwijl je sport. Doordat een crosstrainer makkelijk in huis kan, hoef je hem simpelweg voor je televisie te zetten of je laptop op een verhoging te zetten en kan je genieten van de serie die je op dat moment volgt. 

Makkelijk te gebruiken

Hoewel het een heel ingewikkeld apparaat lijkt, is de crosstrainer een van de makkelijkste apparaten om mee te sporten. Het enige wat je hoeft te doen is namelijk staan op de plateaus, je handen bij de hendels plaatsen en lopen maar. Je lichaam gaat al vrij snel mee met het ritme dat voor jou het fijnste is om aan te houden.

Revalideren

Een crosstrainer wordt ook vaak gebruikt door mensen die aan het revalideren zijn van een blessure. Doordat je met een crosstrainer op je eigen tempo en je eigen kracht kan bewegen, werkt dit heel goed om de spieren weer op te bouwen na de blessure. Op deze manier kom je langzaam weer in vorm. 

Stressvermindering 

Door vaak op de crosstrainer te staan, krijg je al snel minder last van stress. Dat komt omdat je je lichaam meer zuurstof geeft. Ook komt het stofje endorfine vrij, dat zijn zogenaamde gelukshormonen. Op deze manier wordt je stressgehalte een heel stuk minder.

Verbetering van cardiovasculaire capaciteiten

Een heel groot voordeel van een crosstrainer is dat je cardiovasculaire capaciteiten worden verbeterd. Door het verbeteren van deze capaciteiten worden je hart- en longcapaciteiten vergroot. Ook stimuleert het je bloedsomloop in je hele lichaam die ervoor zorgt dat je slechte cholesterol wordt verlaagd in je lichaam.

Herstel 

Ben jij een persoon die dag in dag uit naar de sportschool staat en vergeet je vaak je rustdagen in te lassen? Dan is een crosstrainer perfect voor jou. De crosstrainer zorgt er namelijk voor dat je tijdens je rustdagen toch nog kan sporten, maar ondertussen ook je lichaam laat herstellen van de zware trainingen daarvoor.