Waarom is een brandnetelprik gezond?

Wanneer je als kind lekker aan het spelen was buiten heb je het vast wel eens meegemaakt dat je geprikt wordt door een brandnetel. Waarschijnlijk als kind deed het veel zeer, begon het direct te jeuken en kreeg je allemaal witte bultjes. Maar waarom is een brandnetelprik nu gezond? Hieronder lees je alles wat de brandnetelprik toch gezond maakt.

Brandnetels drinken

Zoals je misschien al wel wist kun je brandnetels eten en drinken. Je kunt bijvoorbeeld ook brandnetelthee drinken. Brandnetelthee is namelijk erg gezond en kan kwaaltjes in je lichaam verhelpen. Het kan namelijk je huid een stuk mooier maken, je krijgt dus een stuk minder last van rimpels of pukkeltjes. Verder is de brandnetel ook goed wanneer je ontstekingen hebt. In een brandnetel zitten namelijk veel stofjes die ontstekingsremmend werken. Een brandnetelthee drinken is dus eigenlijk helemaal zo erg nog niet.

Waar zijn brandnetels allemaal goed voor?

Als je geprikt bent door een brandnetel doet het natuurlijk eerst pijn aan het begin. Toch hoef je je geen zorgen te maken. Een prik van een brandnetel kan namelijk niet voor een allergische reactie zorgen en is ook nog eens goed voor je huid. Je huid wordt er niet geïrriteerd van, wel is het belangrijk dat je niet teveel gaat krabben aangezien het dan wel je huid kan aantasten. Naast dat het goed is voor je huid is het ook nog eens goed voor de doorbloeding van je aderen, voor de stofwisseling in je lichaam. Ook kan het ontstekingen remmen en het kan bijvoorbeeld ook helpen tegen ziektes zoals reuma.

Hoe kun je brandnetelprik verhelpen?

Wanneer je geprikt bent door een brandnetel wil je natuurlijk zo snel mogelijk van de pijn en de jeuk af zijn. Er zijn veel mogelijkheden om de pijn en de jeuk van een brandnetelprik te verminderen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een paardenbloem. Belangrijk hierbij is dat je de gele bloem op de brandnetelprik drukt. Dit verzacht de pijn en de jeuk die je hebt. Verder kun je ook een muntblad gebruiken om de pijn te verzachten, geplette bramen, hondsdraf en ook een bananenschil kan helpen om de pijn te verzachten. Bij de bananenschil moet je de bananenschil over de brandnetel prik wrijven. Het blijkt namelijk dat de suiker die in de bananenschil zit, helpt om de jeuk en het branderig gevoel op te lossen.