Leuke spellen om je korfbal technieken te verbeteren

Als je meerdere keren per week traint kan het misschien een keer gaan vervelen. Daarom is het belangrijk dat je veel afwisseling hebt qua oefeningen. Als je telkens hetzelfde doet gaat het vervelen en leer je geen nieuwe technieken. Wil je wel graag afwisselende oefeningen doen maar weet je niet zo goed wat? Hieronder vind je een aantal leuke spellen die je kan doen om je korfbal technieken te verbeteren. 

  • Om een beetje te oefenen met richten zijn er veel verschillende oefeningen die je kan gaan doen. Een idee is om een aantal kasten naast elkaar te zetten met daar boven op pionnnen. Vanaf verschillende afstanden kan je dan de pionnen met de bal er vanaf gooien. Hierbij oefen je dus met richten. Om het moeilijker te maken kan je steeds een stukje achteruit zodat je verder weg moet gooien. 
  • Bij korfbal wil je natuurlijk de bal bij je eigen team houden. Om dit te oefenen kan je het wel bekende spel ‘lummeltje’ doen. Het ligt er een beetje aan met hoeveel spelers je bent. Ben je met een grote groep? Ga dan in een grote cirkel staan en laat twee of drie mensen in het midden. De mensen die in de cirkel staan moeten de bal proberen af te pakken. De mensen die eromheen staan moeten de bal overgooien. 
  • Je wil tijdens de wedstrijd natuurlijk zoveel mogelijk scoren. Wat je nodig hebt voor deze oefening is een korf een heel erg veel korfballen. Verdeel je in groepjes van drie. Een iemand staat voor de korf en moet zoveel mogelijk scoren. Dan staat er iemand onder de korf die de ballen naar degene voor de korf gooit. De laatste persoon uit het groepje moet zo snel mogelijk de ballen oprapen zodat ze zo snel mogelijk weer gegooid kunnen worden.