Dit zijn verschillende steps

Steppen heb je in alle vormen en maten, maar welke step past het beste bij jou en wat zijn nou de verschillen? Dit zijn een aantal verschillende steps.

Stuntstep

Om trucjes te kunnen doen met een step is het belangrijk dat de step licht is zodat hij gemakkelijk mee de lucht in gaat. Hiervoor is een stuntstep ideaal. Met een stuntstep moet je wel even oefenen, de trucs kunnen soms erg gevaarlijk zijn. Bouw het tempo dan ook langzaam op. Doordat het soms gevaarlijk kan zijn, moet je een echte stuntstep hebben om kunstjes te doen. Doe je dit met een normale step is de kans op ongelukken veel groter.

Elektrische step

Met een elektrische step sjees je door de straten heen. Met een elektrische step verbruik je minder energie. Je kan zo’n step dan ook makkelijk gebruiken om naar een bestemming te gaan en niet om alleen door de straten voor de lol te rijden. De meeste steps kunnen wel 25 kilometer per uur.

Off-road step

Bij deze off-road steps zijn de wielen net zoals een fiets band. Eigenlijk lijkt de step wel een beetje op een fiets. Alleen is het voorwiel veel groter dan het achterwiel. Verder heeft het een stuur net als een fiets en er zit ook een bel op. Als je wil kan er zelfs een mandje voorop.

Spacescooter

Met de spacescooter hoef je je niet af te zetten aan de grond. Je kan je beide voeten op de step houden, maar de ondergrond waar je op staat kan omhoog en omlaag. Als je met je voet het ene deel van de ondergrond naar beneden drukt dan ga je vooruit. De step gaat dan ook sneller dan een normale step.

Vouwstep

Dan heb je nog een vouwstep, deze kan je dus opvouwen waardoor je hem makkelijk mee kan nemen in bijvoorbeeld je auto. Hoe handig is dat?