5x Beste Zwepen

Als je aan paardrijden doet dan weet je dat je ontzettend veel spullen nodig hebt, zo heb je soms ook wel een zweep nodig. Dit verschilt natuurlijk heel erg per paard, stel je rijd op een manege en je rijd op meerdere paarden dan is het handig om een zweep aan te schaffen. Maar wat is nou een goede zweep? Hieronder vind je de top 5 beste zwepen.

Lijst met de 5 beste zwepen

Harry’s Horse zweep

Harry’s Horse is een ontzettend bekent merk in de paardenwereld. Zo heeft Harry’s Horse ook hele mooie zwepen. Deze zweep met een panterprintje aan het uiteinde ziet er superleuk uit en is ook nog eens van goede kwaliteit.

HKM zweep

HKM heeft een hele basic zwarte zweep. Het handvat houdt er fijn vast door de ribbel structuur. Bij de zweep zit ook een zwepenhouder. Hier kan je je zweep of zwepen aan hangen. Aan het handvat zit ook nog een lusje waar je je pols doorheen kan doen zodat je de zweep niet kwijt raakt.

Kerbl zweep

De zweep van Kerbl is 90 centimeter lang en perfect voor tijdens het rijden. Het handvat is antislip en heeft ook nog eens een polsbandje zodat je je zweep niet op de grond laat vallen. De zweep is van nylon en van hoge kwaliteit.

€18,51
€22,63
in stock
Bol.com

Red Horse zweep

Red Horse heeft een hele mooie kleine race zweep. De zweep is handig voor kleine pony’s . Verder zit ook aan deze zweep een polsbandje voor extra grip. De zweep is mooi paars van kleur en is bedoeld om je pony te begeleiden.

Ruiterplus zweep

De zwepen van Ruiterplus hebben hele leuke kleurtjes. Van leuke kleurtjes als paars en roze tot blauw en rood. Aan de achterkant van het handvat zit een paardenhoofdje wat de zweep helemaal af maakt. Verder heeft de zweep leuke streepjes.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet mijn zweep zijn?

Er zijn natuurlijk verschillende soorten zwepen maar de meest gebruikte rijzwepen zijn vaak 50 tot 70 centimeter

Wat voor soorten zwepen bestaan er?

Je hebt verschillende soorten zwepen. Zo heb je rijzwepen, springzwepen, racezwepen, dressuurzwepen, koetsierszwepen en ook longeerzwepen.

Is een zweep zielig om te gebruiken?

Het klinkt soms misschien een beetje zielig om een zweep te gebruiken maar als je het op de goede manier gebruikt dan is er niks aan de hand. Het is alleen bedoeld om je paard te ondersteunen of te corrigeren. Dit hoeft niet op een harde manier dit kan ook met een zacht tikje.

De gehele top 5 beste zwepen